De perzikpalm wordt bij ons als kuipplant opgekweekt, al zal hij snel te groot worden voor de kas. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van september tot juni bij 20 - 25°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen, of liever nog in een kas houden. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien en het afnemen van wortelopslag. Rassen: n.v.t.
De vrucht is droog en smaakt zoet. Na 3 uur koken en schillen worden de vruchten gegeten. Ze worden ook verwerkt tot alcoholhoudende drank en er wordt olie uit geperst. Ook de harten van de palmstam zijn eetbaar.
Deperzikpalmwordtbijonsalskuipplantopgekweekt,alzalhij sneltegrootwordenvoordekas.Gebruikkuipplantengrondof eenmengselvan60%potgrond30%grofmetselzanden10% leem.Overwinterdeplantvanseptembertotjunibij20-25°C. ’sZomersopeenbeschutteenzonnigeplekplaatsen,ofliever nogineenkashouden.Bemestenvanmeit/maugustus. Vermeerdering door zaaien en het afnemen van wortelopslag. Rassen: n.v.t.
Devruchtisdroogensmaaktzoet.Na3uurkokenenschillen wordendevruchtengegeten.Zewordenookverwerkttot alcoholhoudendedrankenerwordtolieuitgeperst.Ookde harten van de palmstam zijn eetbaar.